Skip to main content

Memorandum UGIB-AUVB-AKVB 2024

13 maart 2024

Als Vlaamse Vereniging van Verpleegkundigen Spoedgevallenzorg zijn wij ook participerend lid van de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB). Zij komen in hun Memorandum 2024 met vijf structurele pijnpunten en hun mogelijke oplossingen. Lees bericht of kom ze te weten in deze aftermovie.

Wie zorgt voor onze zorgverleners? Tijdens de Covid-pandemie hebben we ervaren hoe essentieel verpleegkundige zorg is voor onze samenleving. Verpleegkundigen draaiden overuren in de frontlinie en vochten voor de gezondheid van ons allemaal. Maandenlang applaudisseerden we elke avond voor onze helden. Maar toen het applaus wegstierf, bleef er weinig politiek engagement over om hen écht te bedanken en te geven wat zij verdienen: structurele ondersteuning van deze essentiële sector.

De Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB) neemt de verdediging van de verpleegkundigen op zich. In dit memorandum lichten we vijf prioriteiten toe voor de komende jaren. Vijf structurele pijnpunten en hun mogelijke oplossingen. We laten hierbij de verpleegkundigen zelf aan het woord. Onze zorgverleners hebben ook zorg nodig: zij kampen met mentale en fysieke problemen omwille van de problemen die hun sector treft. De verpleegkundigen getuigen over hun dagelijkse ervaring en over wat zij écht nodig hebben van de beleidsmakers vanaf 2024.

Dit artikel werd opgesteld en gepubliceerd door AUVB en is hier terug te vinden.