IFIC Verloning | Oproep

logo VVVS totaal.png

 

IFIC Verloning | Oproep

 

Geachte collega's,

 

Betreft: IFIC-verloning voor gespecialiseerde verpleegkundigen op intensieve zorg, spoedgevallenzorg en operatiekwartier.

 

De Vlaamse en Waalse Verpleegkundige beroepsorganisaties en de algemene koepelorganisatie merken een toenemende ongerustheid op sinds alle berichtgeving rond het Federale akkoord voor de zorgsector.

Een groot deel van de collega’s gaat met de IFIC-verloning inderdaad op vooruit. Maar hoe zit dat nu met de gespecialiseerde verpleegkundigen met bijzondere beroepstitel op de diensten intensieve zorg, spoedgevallenzorg en operatiekwartier? Voor deze groep van verpleegkundigen moet de hoerastemming zeker genuanceerd worden.

 

Verschillende beroepsorganisaties hebben reeds meerdere brieven gestuurd naar de bevoegde ministers, vakbonden en werkgevers om de ontstane hiaten en anomalieën aan te kaarten.

Meer dan 4 655 verpleegkundigen ondertekenden ondertussen de petitie en ondersteunen de vraag om de hiaten en anomaliën aan te kaarten en dringend weg te werken.

 

Vanuit VVVS en VVIZV werd met veel interesse en enige bezorgdheid uitgekeken naar wat de uitwerking van de 228 functiebeschrijvingen uiteindelijk zou betekenen voor de verpleegkundigen werkzaam op de afdeling intensieve zorgen en spoedgevallenzorg.

We zijn er van overtuigd dat de vakbondsorganisaties rekening houden met onze gegronde eisen en deze dan ook zullen verdedigen binnen het IFIC-overleg.

 

Lees hier onze oproep tot de sociale partners! “IFIC de gespecialiseerde vpken zullen de pineut zijn”

Hier de link naar de "IFIC petitie"

 

Breng dit item ter sprake op de werkvloer onder de collega's!

 

Namens het VVVS-bestuur

 

Volg ons op:

button vvvs.png button facebook.png button instragram.png button twitter.png