login
Vlaamse Vereniging Verpleegkundigen Spoedgevallenzorg vzw.

AZ Delta valt in de prijzen

Spoeddienst AZ Delta twee keer in de prijzen

De Vlaamse Vereniging Verpleegkundigen Spoedgevallen (VVVS) reikte op onze spoeddienst in Roeselare vandaag maar liefst twee prijzen uit. Het volledige team werd getrakteerd op lekkere taart omdat ze als leukste uit de hoek kwamen met een zelfgemaakt filmpje. En spoedverpleegkundige Niels Soenen viel ook in de prijzen met zijn bachelorproef.

Felicitaties voor ons spoedteam vandaag! Voorzitter van de VVVS, Door Lauwaert, bracht vanmorgen een bezoekje aan onze spoedgevallendienst in Roeselare. Hij deed dat niet met lege handen, maar met taart voor het volledige team. Want in een wedstrijd voor  zelfgemaakt voorstellingsfilmpjes behaalde onze spoeddienst de eerste prijs. Bekijk het ‘mannequin challenge’ filmpje hier.

Schitterende bachelorproef

Ook spoedverpleegkundige Niels Soenen viel in de prijzen. Tijdens zijn opleiding spoed en intensieve zorg maakte hij als bachelorproef een literatuurstudie rond het gebruik van een intra osseus infuus (botinfuus) in kritieke situaties en daarmee behaalde hij de Marc Weeghmansprijs van de VVVS. De prijs bedraagt 250 euro. “Een botinfuus is een alternatief voor een traditioneel infuus dat vooral zijn nut kan bewijzen wanneer de patiënt in kritieke situaties te erg in shock is en niet geprikt kan worden. Vroeger werd dit niet vaak toegepast, maar dankzij geëvolueerde technieken wordt dit nu vaker toegepast”, legt Niels uit. “Van alle ingezonden bachelorproeven vond onze jury van VVVS-bestuursleden deze het meest in het oog springen. Niels zal zijn bachelorproef ook nog voorstellen op ons jaarlijks symposium”, zegt voorzitter Door Lauwaert die zelf manager is op de spoedgevallendienst van UZ Brussel.